Випромінювання ультрафіолету негативно впливає на людську шкіру і на тканини ока. Тривале УФ-вплив на очі може викликати появу:

  • катаракти;
  • хронічного фотокератиту;
  • недоброякісних утворень тканин на століттях;
  • наростання на рогівку кон'юнктива.

Для захисту від сонячного впливу, необхідно носити сонцезахисні окуляри. Вони, як допоміжний елемент, покращують контраст зору, оберігають від негативного впливу випромінювання.

Цікава стаття: Як підібрати окуляри за формою обличчя чоловікам і жінкам

Якщо не захищати очі, то ультрафіолетове випромінювання здатне при поглинанні очима світлових променів нагрівати внутрішність очного яблука, активувати поява хімічних реакцій. УФ-світло - різновид електромагнітної еманації з довжиною хвилі 100-400нм. Залежно від розміру хвилі промені, що випромінюють ультрафіолет, ділять на:

  • УФ-С (UV-C) потоки не дістають до земної поверхні;
  • УФ-В (UV-B) потоки характеризуються значним негативним впливом на рогівку;
  • УФ-А (UV-A) потоки проникають в середині ока і є найбільш небезпечними.

Сильний негативний вплив на здоров'я людського ока надають А і В промені.

Вибір стильної захисту очей від ультрафіолетових променів

Окуляри від сонця в даний час використовуються як модна і стильна приналежність. Багато хто вибирає їх із зовнішньої функціональності, не враховуючи якісні характеристики лінз. Негативні фактори впливу випромінювання на очну сітківку, прискорюють процеси розвитку катаракти. Лінзи коричневих і сірих тонів мають більш сильну функцію захисту. Для максимального збереження зору необхідно при купівлі сонцезахисних окулярів приділяти особливу увагу на характеристики від виробника. Для гарантії якості здійснювати покупку даного аксесуара потрібно в спеціалізованих магазинах оптики, яким є наша компанія.

Цікава стаття: Як перевірити окуляри на ультрафіолет?

Максимально захищають від ультрафіолетового випромінювання вважають поляризаційні окуляри від сонця. Вони сприяють поліпшенню зорових функцій і не мають негативного впливу.

На що впливає ультрафіолетові випромінювання і ультрафіолетові промені

Вплив променів ультрафіолету впливає негативно на здоров'я очей, поступово накопичується з роками. Складові випромінювання впливають і руйнують очні тканини на мікромолекулярної рівні.

Чим більше ви ігноруєте придбання захисних елементів, тим вище можливість виявити захворювання очей.

 

Джерело: Інтернет магазин Бігмаркет