Практично більшість людей забувають перевірити окуляри на пропускання ультрафіолету і підбирають за їх зовнішнім виглядом і красою оправи, вважаючи їх доповненням свого образу. Головним функціональним фактором сонцезахисних окулярів є збереження очних тканин від впливу ультрафіолету, яскравих світлових сонячних потоків. У данносй статті постараємося дізнатися як перевірити сонцезахисні окуляри на захист від ультрафіолету!

Характерні передумови вибору

Спочатку необхідно цікавитися ступенем сонцезахисту на що впливають УФ-випромінювання і світлопроникність. При виборі також слід враховувати якість матеріалу, що використовується при виготовленні лінз і оправи. Підбирати даний аксесуар необхідно, приділяючи увагу цільовому призначенню, наприклад: противідблискуючі, спортивні або дзеркальні.

Цікава стаття: Модні окуляри 2018 - Новинки, Тренди або які сонцезахисні окуляри в моді в цьому році?

Виділяють п'ять видів по світловий проникливості у видимій частині спектру:

  • прозорі з рівнем пропускання 80-100%;
  • світлі - від 40 до 80%;
  • середні 18-40% призначені для застосування в похмуру погоду;
  • сильні 8-18% носяться в сонячній погоді;
  • максимальні застосовуються гірськолижниками.

Як перевірити окуляри на ультрафіолет?

Перевірка захищеності від негативного УФ-впливу здійснюється UV тестері (спектрометр). Це обладнання пропускає хвилі ультрафіолету, а вбудований датчик обчислює поглинений спектр впливу. Граничним розміром допустимого значення буде 400 нм.

Для придбання якісних поляризаційних окулярів для сонця необхідно звертатися в спеціалізовані магазини оптики. Професійні працівники підберуть якісні і відповідні для вас варіанти. На всю продукцію магазини оптики надають гарантії, вся продукція перевірена і має сертифікат.

Ефективність очок для захисту очі від впливу ультрафіолету не залежить від ступеня затемнення лінз.

Підбираючи вподобану модель очок, необхідно упевнитися що:

  • через скла лінз картинка не змінюється;
  • скла різних відтінків не повинні мати ефекту фарбування виду через них;
  • кожна модель має сертифікаційне підтвердження;
  • знявши окуляри, порівняти видимість предметів наяву, якщо немає спотворення, значить, шкоди зору не буде.

Всі якісні сонцезахисні аксесуари продаються у фірмовій упаковці з інструкцією. Скло багатошарові з елементами абсорберов, що перешкоджають впливу УФ-випромінювання. У структуру лінз також входить шар поляризатор, що прибирає спотворюють моменти. На кожній брендовій моделі окулярів від сонця вказується країна виробник і номер випущеної партії. Всі дані при впливі на них не повинні стиратися.

Цікава стаття: Що таке ультрафіолет?

 

Джерело: Інтернет магазин Бігмаркет