Багато людей чоловіки і жінки задаються питанням - як вибрати сонцезахисні окуляри?

У даній статті ми розглянемо з вами основні моменти на які необхідно звернути увагу при виборі окулярів і сподіваюся дізнаємося відповідь як правильно вибрати сонцезахисні окуляри. У нас є реальні поради, а також можна переглянути відео з інших каналів.

Як вибрати окуляри сонцезахисні чоловіку і жінці?

Як підібрати гарні і якісні сонцезахисні окуляри і Що це? Елемент образу, стильний аксесуар або все ж предмет, що захищає очі від сонця? В ідеалі дані функціональні характеристики повинні бути оптимально поєднані. Саме тоді ви по праву будете щасливим володарем необхідної і модної речі. Тому покупка сонцезахисних окулярів повинна бути відповідальним і обдуманим процесом.

У гонитві за легкою наживою, безліч псевдо виробників пропонують окуляри, що зовні нагадують модний бренд, хоча за своєю якістю, безпеки, рівню надійного захисту від ультрафіолету і навіть дизайну далекі від оригіналу. Варто бути акуратним, знати правила, які допоможуть дати відповідь на питання: «як вибрати безпечні сонцезахисні окуляри?»

Безпека і рівень захисту від сонячного світла

Якою має бути захист від сонця і чому варто уберігати очі від ультрафіолету?

Досить часто саме ці питання виникають у всіх потенційних покупців сонцезахисних окулярів.

Фізіологією людського тіла передбачена природний захист очі завдяки меланіну. З віком рівень такого захисту знижується і виникає потреба в додатковому втручанні людини для створення більш надійних умов безпеки очей. Якщо ж нехтувати додатковими засобами захисту, то за твердженням медиків, можуть виникнути такі захворювання, як центральна дегенерація або катаракта.

Вибираючи безпечні сонцезахисні окуляри, для початку варто уточнити різновид матеріалу, який був використаний для виготовлення лінз. Якісний пластик (полікарбонат) поряд зі склом також може затримувати ультрафіолетові промені, проте для інфрачервоних променів потрібно додатковий захист.

Існує думка, що рівень захисту залежить від кольору лінз: чим темніший колір, тим безпечніше для очей. Але це не зовсім так. А часом саме неякісні темні лінзи, без необхідного захисту, можуть тільки погіршити вплив ультрафіолету. Пояснення дуже просте: зіниці очей збільшуються за лінзами темного кольору і стають більш сприйнятливими до негативного впливу сонячного світла.

Цікава стаття: Як перевірити окуляри на ультрафіолет?

Ознаки якості очок

Як убезпечити свої очі і бути впевненим, що куплені окуляри мають всіма потрібними захисними характеристиками? Як перевірити сонцезахисні окуляри на якість? Фахівці рекомендують приймати до уваги наступні параметри якісних продуктів оптики:

• наявність спеціального маркування на виробі;

• вкладиш, що додається до окулярів, обов'язково повинен містити інформацію про рівень захисту, фірмі-виробнику, призначення та умови експлуатації;

• категорія лінз (від 0 до 4), яка свідчить про ступінь захисту - обов'язкові дані, які вказуються в супровідних документах.

Цікавим є той факт, що лінзи з фільтром «0» - це сама мінімальна захист від ультрафіолету, оскільки пропускають вони 80-100% сонячних променів. Лінзи «1» і «2» пристосовані для міського застосування, тому що їх рівень світлопропускання відповідно 43-80% і 18-43%. Від 8 до 18% сонячного ультрафіолету пропускають лінзи з фактором «3» і є ідеальним варіантом для гірських вилазок і походів. Максимальний захист гарантується лінзами «4» з светопропусканием від 3 до 8% і рекомендовані для жарких сонячних країн, проте не бажані у використанні під час водіння автомобіля.

Вибравши сонцезахисні окуляри в сертифікованому профільному магазині, завжди можна перевірити ступінь захисту і світлонепроникність лінз на спеціальному апараті і бути впевненим у безпеці своїх очей.

Цікава стаття: Як вибрати іміджеві окуляри?

Якими повинні бути розміри і форми окулярів?

Правильні сонцезахисні окуляри повинні бути комфортними, зручними, приємними в шкарпетці. Саме такі параметри необхідно враховувати при виборі чоловічих, жіночих очок. А їх розмір - це головний фактор, який зумовлює рівень комфортності та правильності підібраної моделі.

Основні нюанси, які вказують на те, що розмір підходить власнику:

  • завушник очок повинен надавати навантаження тільки на дві області: за вухом і над вухом;
  • ніякого тиску в області скронь не повинно відчуватися;
  • оправа повинна відчуватися тільки в районі носової кістки, але, ні в якому разі не на щоки;
  • носові упори в ідеальних варіантах повинні прилягати до носової кістки, з точністю повторюючи її контури;
  • окуляри повинні надійно «сидіти» і залишатися на своєму місці навіть при різких поворотах голови.

Варто пам'ятати, що оправа не може «розноситися», і якщо спочатку вона тисне, то це точно не ваш розмір стильного аксесуара.

Підбір окулярів для різних типів обличчя

Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри за типом обличчя? Це питання цікаве кожному моднику. Адже не секрет, що грамотно підібраний стильний аксесуар може вигідно скоректувати форму обличчя власника, сховавши деякі недоліки. Справа ця не хитра, головне пам'ятати основні правила відповідності типажів особи і форми очок.

Для людей з трикутною формою обличчя найбільш підходящими будуть окуляри з тонким виконанням оправи. А ось великі яскраві елементи в оправі будуть виглядати безглуздо. І ще одна порада: носити окуляри потрібно так, щоб проглядалася лінія брів.

Для витягнутої і прямокутної форми обличчя варто підбирати окуляри, які прикриють центральну його частину, при цьому бажано, щоб оправа була злегка витягнутої по ширині.

Володарям квадратного особи рекомендують віддавати перевагу трапецієподібної формі окулярів, які розширюються догори. Найбільш естетично вони будуть виглядати, якщо носити їх високо.

Людям з круглою формою обличчя бажано вибрати окуляри з незграбними або прямими лініями. У колірній гамі краще вибирати глибокі кольори. Найбільш універсальною вважається овальна форма обличчя, оскільки для неї підходять окуляри різних форм.

Цікава стаття: Як правильно підібрати окуляри чоловікові і жінці за типом і формою обличчя

Поради фахівців

Сьогодні існує безліч рекомендацій, які дають відповідь на питання: «як вибрати сонцезахисні окуляри»?

Найважливіші і цінні вказівки дані нижче:

  • вибір очок повинен грунтуватися на їх призначення: водіння автомобіля, прогулянка в горах, щоденне застосування в місті;
  • для людей, у яких присутні захворювання органів зору, покупка очок повинна відповідати рекомендаціям офтальмолога;
  • зрозуміла маркування та наявність вкладиша - обов'язкові атрибути якісних сонцезахисних окулярів;
  • маркування, вказане на оправі очок, повинна позначати кількість пропускається ультрафіолетового світла лінзами, здатність адаптуватися до яскравого світла;
  • для водіїв ідеальними будуть окуляри з фотохромними лінзами;
  • для любителів гір більш придатними будуть окуляри з поляризаційними лінзами;
  • великі окуляри забезпечують більший рівень захисту для очей і шкіри навколо них, а ось від окулярів малих розмірів користі дуже небагато;
  • комфортними для очей вважаються лінзи сіро-коричневого, сірого і сіро-зеленого кольорів;
  • помаранчевий, рожевий, блакитний колір лінз сприяє швидкому уставанію очей.

 

Джерело: Інтернет магазин Бігмаркет