Іміджеві окуляри як аксесуар, що підкреслює стиль і індивідуальність!

Іміджеві окуляри - це простий спосіб додати своєму образу родзинку і при цьому приховати недоліки. Вони виглядають так само, як і спеціальні окуляри, призначені для коригування зору, але тільки на відміну від останніх в них встановлені т.зв. лінзи «нулевки».

Як вибрати іміджеві окуляри?

За останні кілька років іміджеві окуляри стають все більш популярними, особливо серед молоді. Цей аксесуар підбирають, щоб отримати ідеально збалансований, завершений образ в будь-якому стилі. Час, коли власники окулярів соромилися свого зовнішнього вигляду, пройшло. Сьогодні ж вони стали стильним аксесуаром, з їх допомогою можна значно змінити загальний вигляд, підкреслити образ, підкоригувати індивідуальні риси.

Відмінні характеристики
Головною відмінністю іміджевих моделей від стандартних є відсутність коригують зір лінз, які замінили стеклами без оптичних одиниць або ж варіантами із пластику. Професіонали називають їх «нулевкой».

Цікава стаття: Модні окуляри 2018 - Новинки, Тренди або які сонцезахисні окуляри в моді в цьому році?

Як вибрати іміджеві окуляри для солідного іміджу

Якщо вам потрібні окуляри для створення солідного іміджу, то краще віддати перевагу моделям зі скляними лінзами і металевою оправою. У свою чергу в повсякденному житті більш доречно використовувати окуляри з пластмасовими лінзами в пластиковій оправі.

Вибираючи форму і розмір окулярів, не забувайте враховувати свій тип обличчя. У випадку з «нулевкой» діють ті ж правила, що і з звичайними сонячними окулярами.

У деяких азіатських країнах молодь вважає за краще носити окуляри без стекол, але якщо таке рішення здається вам надмірно радикальним, то радимо звернути увагу на моделі з напиленням.

В тренді зараз окуляри-хамелеони (фотохромні) зі склом, темніючими при попаданні UF-променів і таким стає прозорими в приміщенні.

Тим, хто проводить багато часу за комп'ютером, радимо звернути увагу на іміджеві окуляри із захисним напиленням, що відображає шкідливе випромінювання від монітора. Така оптика знижує напругу на очі і людина менше втомлюється в процесі роботи. Віддаючи перевагу окулярам з кольоровими скельцями перевірте, чи не спотворюється чи під час їх носіння кольору. Якщо такий ефект присутній, значить лінзи неякісні, що особливо небезпечно для водіїв.

Цікава стаття: Як правильно підібрати окуляри чоловікові і жінці за типом і формою обличчя

Представлена різноманітність

На сьогоднішній день існує широкий асортимент моделей такого аксесуара, які виробляються з прозорими і затемненими стеклами. Затемнення, сонцезахисні окуляри носять в літній період, коли сонце найбільш активно і очі потребують захисту від яскравого світла. Варіанти з прозорим склом використовують: для створення ділового, стильного образу; для захисту макіяжу в дощову погоду.

Найбільш затребувані окуляри «хамелеони» з фотохромними лінзами, які стають темними при впливі з ультрафіолетовим випромінюванням, а в приміщенні знову стають прозорими. Таким чином, вони справляються з двома завданнями в офісі вони виглядають звичайними окулярами з прозорим склом, а на яскраво освітленій вулиці стають сонцезахисними окулярами. При виборі даного аксесуара необхідно враховувати особисті уподобання, овал обличчя і те, для якої мети окуляри заробляються: створення ділового образу; доповнення до стильному одязі.

Оправа в окулярах від сонця може бути виготовлена різної форми і з використанням різних матеріалів, що також варто враховувати при виборі даного аксесуара. Металева оправа прекрасно підійде до вечірнього або ділового поряд, але не буде доречна для повсякденного життя. А ось оправа з дерева додасть образу неповторності, екстравагантності і легкості. Сонцезахисні окуляри з пластикової оправою є універсальними і в залежності від кольору і форми зможуть підійти під будь-який образ. Головне, щоб колір підходив до загальної колірної гамі.

При виборі іміджевих окулярів від сонця важливо правильно підібрати їх форму розмір. Головне при цьому не гнатися за модними віяннями, а перевагу віддавати тим оправ, які будуть підходити до форми обличчя. Правильно підібрані окуляри від сонця здатні коригувати овал, розширюючи або подовжуючи його. Для обличчя прямокутної форми підійдуть окуляри з овальної оправою, а до округлого обличчя потрібна темна широка оправа з куточками. Людям, які мають овальну форму обличчя, підійде оправа будь-якої форми. Переваги іміджевих окулярів в повсякденному житті.

Окуляри 0 діоптрій в суворої лаконічною оправі допоможуть виглядати більш солідно і трохи додадуть віку. До сих пір діє стереотип про високий інтелект людей в окулярах, вони вселяють довіру і їх частіше просувають по кар'єрних сходах.

Діловий стиль диктує використання мінімуму аксесуарів. В такому випадку красива оправа може стати мало не єдиною прикрасою. Використовуючи іміджеві окуляри, годинник і невеликий клатч ви зробите свій образ завершеним і при цьому не перевантажити його. Окуляри з прозорими лінзами досить універсальна деталь гардеробу, вони доповнять як діловий костюм, так і наряд в стилі casual. Крім цього, вони стануть справжнім порятунком для макіяжу в дощову і холодну пору року.

Цікава стаття: Як перевірити окуляри на ультрафіолет?

Приклади стильних повсякденних і ділових образів з іміджевими окулярами

Як «заховати» недоліки в зовнішності за іміджевими окулярами?

Правильно підібрані з урахуванням типу обличчя форма і розмір оправи допоможуть скорегувати його овал. Широке перенісся зробить візуально близько розташовані очі ширше, а окуляри з вузькою переніссям підійдуть для власників широко посаджених очей. Також окуляри візуально збільшать очі і приховають темні кола під ними.

Цікава стаття: Що таке ультрафіолет?

Як чоловіку вибрати іміджеві окуляри?

У представників сильної статі певні деталі виступають свого роду «відмітним знаком», які допомагають визначити, на якому соціальному щаблі знаходиться їх власник. Зрозуміти статус можна по таким дрібницям як запонки, взуття, годинник і само собою окуляри. Якщо іміджеві окуляри вам необхідні в якості важливого елемента статусу, то на матеріал оправи слід звернути увагу в першу чергу.

Іміджеві окуляри з металу

Самим універсальним і міцним серед сучасних матеріалів є метал. Така оправа НЕ перетягне на себе увагу і ідеально впишеться в діловий дрес-код. Правда тут слід враховувати, що в офіс допустимо одягати аксесуари золотого або срібного кольорів.

Найбільшою популярністю користуються чоловічі окуляри з титану або сплавів з ним. Вони відносяться до VIP-рівня, але зате легкі, міцні і гіпоалергенні.

Берилієві оправи мають широку кольорову гаму, але схильні до іржі. Якщо вам важливо щоб аксесуари були легкими, то зверніть увагу на оправи з алюмінію і нержавіючої сталі.

У бюджетній категорії знаходяться оправи з монелю і нейзильберу. Причому ці метали можуть використовуватися також для виготовлення дужок, перемичок та ін. Такі оправи мають «пам'ять», тобто в разі деформації з легкістю повернуться в колишню форму. Монель і нейзильбер можуть провокувати алергію. Саме тому використовується захисне покриття, але в процесі експлуатації воно може стиратися і викликати роздратування на шкірі.

Пластикові окуляри- «нулевки»

Головною перевагою пластикових оправ є гіпоалергенність, а також широка палітра кольорів і форм. Уже багато років серед варіантів із пластику лідерські позиції займає ацетат целюлози. Такі моделі вибирають за зручність, легкість, а також за те, що вони приємні на дотик і представлені у всіх цінових сегментах. Дані плюси целюлози з лишком перекривають то, що вона має низьку стійкістю до УФ-випромінювання і хімічних впливів, через що швидко вицвітає і на ній утворюються тріщини.

Більш дорогої альтернативою є карбон, який не тільки надзвичайно легкий (важить менше алюмінію), але також стійкий до зовнішніх впливів. Дизайнери вважають за краще карбон для виробництва чоловічих іміджевих окулярів за його гнучкість. Це якість надає можливість створювати тонкі, витончені вироби самого незвичайного дизайну.

Найпопулярнішим епоксидним полімером є оптіл. Він стійкий до ультрафіолету, косметичним засобам і поту. Крім цього, оптіловую оправу досить трохи нагріти, щоб вона знову взяла колишню форму після деформації.

Окуляри з натуральних матеріалів

Чоловікам з особливо вимогливим смаком припадуть до душі аксесуари з природних матеріалів: дерева, роги або шкіри.

Саме з дерева були виконані перші в світі окуляри. Про це свідчить виявлений в жіночому монастирі Wienhausen древній аксесуар, виготовлений з деревини липи та самшиту. Ця знахідка датується XV століттям.

Щоб виготовити дерев'яну оправу використовують деревину винятково з короткими волокнами, добре просушують і полірують її. Найбільш дорогими і якісними вважаються ебенове і рожеве дерево. Якщо модель покрита лаком, то не потребує особливого догляду, а необроблені вироби слід періодично обробляти спеціальними маслами, оберігати від вологи і пересихання.

Відмінним рішенням підкреслити свою креативність стануть іміджеві окуляри з оправою з рогу або панцира черепахи. На кожному розі індивідуальний малюнок зрізу, тому кожна модель буде по-своєму унікальною. Доглядати за ними необхідно за допомогою спеціального крему для збереження блиску і серветки з мікрофібри. Такі окуляри відносяться до преміум-сегменту, а тому за широку, стійку посадку, ручну роботу, статусність і ексклюзивність доведеться викласти кругленьку суму.

Для виготовлення якісних шкіряних оправ використовується податливе до роботи сировину без дефектів. Щоб освіжити такий виріб досить злегка протерти його кремом для взуття.

Безободковие і полуободковие окуляри без діоптрій

Такі окуляри називають «невидимками» за їх практично повну непомітність на обличчі. Додати яскравості образу дозволяють дужки.

Як вибрати іміджеві окуляри жінкам під макіяж

Якщо для чоловіків імідж статус, то для жінок знак одно можна поставити між словами імідж і краса. Представницям прекрасної статі не так важливо з чого виготовлені самі аксесуари і як вони виглядають ніж те, як сама дівчина виглядає в них.

Для жінок окуляри «нулевки» - не можливість сховатися за склом, а навпаки спосіб підкреслити свої очі. Саме тому ні в якому разі не варто нехтувати макіяжем.

Приклади образів з найпопулярнішими формами іміджевих окулярів для жінок

Макіяж очей під окуляри - «нулевки»

Окуляри і smoky eyes не найвдаліше поєднання. Оптика нехай і без діоптрій може створювати ілюзію маленьких і глибоко посаджених очей і якщо це не є метою макіяжу, то від димчастого темного макіяжу краще відмовитися на користь світлих відтінків, нанесених на все рухоме віко. Щоб надати погляду глибини додайте в складки століття тіні на пару тонів темніше основного кольору і гарненько розтушуйте.

При виборі лайнера віддавайте перевагу тому, що не поєднується за кольором з оправою. В іншому випадку очі будуть з нею зливатися.

Не слід надмірно подовжувати вії, щоб не вимазувати скло тушшю. Крім цього, прокрашенние нижні вії також як і нижня частина оправи можуть відкидати тінь на нижню повіку, тим самим створюючи втомлений вигляд. Зате можна використовувати завіватель, який візуально зробить очі більше і виразніше.

База під макіяж при використанні окулярів без діоптрій

Роздумуючи над тим як вибрати окуляри - «нулевки» багато дівчат помилково вважають, що за допомогою яскравої оправи можна відвернути увагу від невеликих дефектів на шкірі. Але ж окуляри - НЕ паранджа і навпаки притягують увагу. Саме тому слід створити ідеальний тон обличчя за допомогою легкого тонального засобу і консілера. Приховати темні кола і почервоніння під очима допоможе консилер жовтого відтінку.

Особливості поєднання різних оправ іміджевих окулярів і макіяжу

Тонка оправа вимагає делікатної підводки очей і спокійною колірної гами, а масивна - дивно виглядає з густою підведенням. Правильно розставляйте акценти. Якщо ви вибрали іміджеві окуляри яскравих, помітних кольорів, то не слід поєднувати їх з кольоровими тінями, а біла оправа навпаки добре виглядає з яскравим макіяжем очей. Оправа чорного кольору допускає зробити акцент на губи.

Увага!

Існує помилкова думка, що якщо окуляри прозорі і крім стилістичної не несуть інших функцій, то їх можна купувати будь-де. Це в корені невірно. На неякісних іміджевих окулярах з'являються тріщини, які негативно позначаться на зорі їх власника. Саме тому окуляри-нулевки необхідно купувати в спеціалізованих магазинах.

Крім цього, не можна вважати окуляри без діоптрій повністю нешкідливими. Через тривалу носіння даного аксесуара знижується гострота бокового зору, адже вони звужують кут огляду і людині доводиться повертати голову, щоб побачити те, що відбувається навколо. Імідж важлива частина життя, але не варто забувати і про здоров'я, тому використовуйте окуляри «нулевки» в міру.

 

Джерело: Інтернет магазин Бігмаркет